Capitol Reef Park / Fruita / Pioneerregister


Vanuit het plaatsje Green river zijn we naar Fruita gereden, een oude nederzettingsplaatsje in het Capitol Reef Park. Van daaruit de mooie scenic Drive gereden, waar op het einde je een wandeling kan maken naar het pioneerregister. Op het einde van de dag gereden naar ons hotel enkele kilometers van Fruita vandaan.


Fruita

Fruita is van oorsprong een nederzetting, waar enkele Mormoonse families woonden. Zij zijn weggetrokken, waardoor het plaatsje blijft leven in die tijd van weleer. De enkele huizen en oud schoolgebouwtje zijn monumentaal en ook de vele fruitbomen die de Mormonen hebben geplant, worden bijgehouden. ik kan me dan voorstellen dat als je in de lente komt en deze bomen bloeien het een wonder lijkt in de verder droge omgeving.

Er is een klein winkeltje en ik had gelezen dat je daar heerlijke verse appeltaarten kon kopen, dat moesten we natuurlijk checken! En inderdaad een echte aanrader!

Het kleine schooltje zit iets van het plaatsje af aan weg nr. 24, aan de rechterkant vanaf Caineville. Stukje verder rijden en dan linksaf voor Fruita. 

 


Pioneerregister

Ergens had ik gelezen over het Pioneerregister; een pioneer die de tocht tussen de bergen nam, schreef zijn naam op de rotswand. Ik vond het iets heel bijzonders en wou het graag zelf zien. Nu moet ik zeggen dat het wel tegenviel, ik liep er zelfs 3x voorbij totdat ik doorhad dat het dat was. Maar zeker geen spijt van gehad, dat we er helemaal naar toe waren gereden, want het is een erg mooie weg. Bij de kleine parkeerplaats is een ruimte met een gat in de grond dat ze toilet noemen.

Als je dus vanaf Fruita de scenic drive afrijdt, daarna de Gorges trail weg (onverhard) volgt tot je niet meer kan. De wandeling van enkele kilometeres begint aan het einde van de weg. (Tegenwoordig staan er hoge boetes op, als je schrijft op deze wand).