Berchtesgadener Alpen Wandelingen


Schönau am Koningssee; wandelroute 'Malerwinkel'(1,5 uur)

Een prachtige wandelroute 'Malerwinkel Rundweg' start bij Schönau. Het is een makkelijk te lopen, niet te lang (ong. uur) en je hebt prachtige uitzichten. Een half uurtje kan je erbij tellen als je naar het uitzichtspunt Rabenwand loopt. Het pad is zo'n keienpad, maar het uitzicht is erg mooi! (zie foto boven)

Op het laatst loopt de route langs de Jennerbahn. Het was toen erg rustig, dus namen we de lift naar boven


Watervalwandeling Salet Koningssee

In Schönau kun je de Koningssee met een boot overvaren naar 2 plaatsen. Tijdens de boottocht laat de schipper, door het blazen van de trompet, de mooie echo horen. De eerste stop is bij St. Bartholoma, een kerkje met een boerderij. Niet echt bijzonder, en de volgende stop is bij Salet. Daar kun je een wandeling maken naar de grote waterval. Salet is wel de moeite waard. Ook kan je er gezellig zitten voor een drankje en om evt. te eten. Aan te raden is eerst de kerk te bezoeken alvoor je naar Salet ga. Want de meeste mensen doen dit op de terugweg en de rij is dan erg lang.


Wimbachklamm (60 min.)

Van alle klamms die wij hebben gezien, vind ik deze toch echt wel het mooist. Het is een hele korte route, half uurtje (niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen), dan kun je kiezen, of weer eruit lopen richting Wimbach-schloss. Dit is geen kasteel, maar een restaurant. Of dezelfde weg weer terug lopen. Wij hebben gekozen, voor het laatste, want als je eenmaal door het poortje gaat, kun je niet meer terug.