Sicilië steden


Taormina

Taormina wordt met recht de parel van Sicilië genoemd. Het is wel een hele drukke stad, met veel (dure) winkels. Vanaf de Piazza IX Aprile, heb je een mooi uitzicht op de zee. De 7de eeuwse Chiesa di San Giuseppe staaat ook op dit plein, de gevel is versierd met schedels en knekels. In het 14de eeuwse Palazzo Corvaia (bij de i van inlichtingen) met de mooie binnentuin bevindt zich de toeristische dienst. ook kan je hier een kleine verzameling van oude Marionetten bekijken.Op loopafstand van het centrum bevindt zich het Grieks-Romeinse theater (3e eeuw voor chr.). Vanaf deze plek heb je mooi uitzicht op de Etna, die toen wij er waren in de wolken was. 
Maar het meest verrassend vond ik wel 'Giardino Pubblico' een prachtige park met overal bankjes, waar je de rust en koelte kan vinden en rustig kunt genieten van de natuur met prachtig uitzicht op het strand, de zee en Etna.


Syracusa

De belangrijkste (mooiste) havenstad,van de 5de tot de 3de eeuw v. Chr. In de strijd met de Romeinen kwam Archimedes, om het leven en raakte Syracusa in verval.

Sicilië's mooiste plein is gebouwd na de zware aardbeving in 1693. Aan dit plein ligt de Kathedraal van Maria del Piliero ook genoemd duomo di Siracusa. De kerk is gebouwd rondom de tempel van Athene uit de 5e eeuw v. Chr. Een aantal Dorische zuilen is nog zichtbaar, ingemetseld in de muren van de kathedraal, maar is niet echt bijzonder om te zien. 

We hebben wat geslenterd door de leuke winkelstraatjes van deze mooie stad. Ook zijn we naar de Fonte Aretusa gelopen, een parkje vlakbij de boulevard. Om hier te komen loop je tegenover de kathedraal de Via Picharale in en dan rechts aanhouden. Het is een veel gefotografeerde plek vol met eenden en papyrusplanten. De lunch hebben we op een boot genuttigd. Een mooie en gezellige tocht.


Erice

Deze stad staat bekend als één van de mooiste steden van Sicilie en dat begrijp ik echt niet. Ik heb niets met deze stad. Het is een middeleeuwse stad, maar zo zielloos.  Het is ook de enige keer geweest dat we met de lunch besodemieterd werden. Het was dat onze reisleidster ook erbij was en dat zij de eigenaar erop aansprak. We hadden nl een 3 gangen toeristenmenu, echter hij wou dat wij betaalden voor het toetje en dat was een sinaasappel. Ook andere vakantiegangers moesten, bij een ander restaurant, extra betalen voor gebruik van servet etc. 8 euro p.p.!