Dolomieten wandelingen


Candini of Brenton

Prachtige weg dwars door het Nationaal Belluno Dolomieten Park. Onderweg gestopt waar een eenvoudige wandeling ons bracht naar Cadini of Brenton een turkoois waterval die en door de zon  leek het of de waterpoel vol zat met geel-groene diamantjes die zaten te schitteren. Het was zo ontzettend mooi en idyllisch.


Wandeling Chinque torri

Met de panoramische kabelbaan bereikten we Cinque Torri, met wandelroutes naar loopgraven en tunnels uit de 1e wereldoorlog. Het was erg indrukwekkend. Hier werd ook nog veel geklommen tegen de steile wanden van de rotsen.


Adolf Munkelweg 

Grote parkeerplaats is bij de Zanseralm, van waar  ook de wandelroute begint. Het is een pittige wandeling, 2 uur alleen maar stijgen. (en dan weer dalen) Maarr zeer zeker de moeite waard! Wij zijn richting Glatschalm en dan richting Gschnagenhardtalm, Geisler Alm weer naar Zanseralm gelopen.


Wandeling Erdpyramidenweg van Ritten (1,5 uur)

Een prachtig daguitje, want om bij het beginpunt van de Erdpyramidenweg te komen moet je eerst via de Ritterkabelbaan in Bolzano naar Oberbozen en van daaruit gaat een treintje naar Klobenstein, beginpunt van de wandelroute. Het dalstation van de Rittner-kabelbaan bevindt zich in Bolzano op de 12 Rittnerstraße. Kabelbaan plus treintje, heen en terug, voor de prijs van 'slechts' 15 euro per (volwassen) persoon.


Chiesa di San Giacomo (de Sint Jacobskerk) bij Ortisei

Een schitterend idylisch plaatje van een kerkje hoog op de berg met uitzicht op het mooie Dolomieten gebergten. Beginpunt is bij de grote kerk in Ortisei. Deze kerk wordt ook genoemd, de Sint. Jacobskerk


Gilfenklamm / cascate di stanghe

Wij hebben gekozen om te starten vanuit Stange, zodat je eerst zo'n 175m. klimt en terug wandelt via wandelpad nr. 13  over de mooie almen met prachtig uitzicht.


Wandeling rondom Karersee

Het wordt aangeraden om heel vroeg in de ochtend of laat in de middag deze bijzondere meer te bewonderen en inderdaad wat was het druk, ongelooflijk de toeristen verdrongen zich om een plaatje te kunnen schieten van het water dat prachtige kleuren liet zien, met de Dolomieten bergen op de achtergrond. Je kunt een mooie wandeling maken rondom de Karersee, waar het halverwege ook iets rustiger wordt.


Tapeinerwandelweg Merano

Deze wandeling loopt net boven de stad Merano, zodat je een erg mooi uitzicht op deze stad hebt. 

Verschillende punten mogelijk om aan deze wandelweg te beginnen of te eindigen, wij zijn begonnen aan het einde van de Sissipromenade, vlakbij de oude brug.