Baden-Württemberg Bezienswaardigheden


Ludwigsburg

In Ludwigsburg staat schloss Ludwigsburg één van de grootste paleizen in Duitsland. Hertog Ludwig had hier al zijn "jachtslot" Lustschloss Favorite en het beviel hem hier zo, in de zomer, dat hij besloot een "werkpaleis", schloss Ludwigsburg, te bouwen, zodat hij het hele jaar in deze omgeving zou kunnen wonen. Bij zo'n groots gebouw hoort ook een stad en zo is de stad Ludwigsburg tot stand gekomen.  Foto hierboven is van de wasserschloss Monrepos. Ook horend bij Ludwigsburg, een drie kilometer lange weg verbindt deze paleizen met elkaar. Schloss Monrepos wordt nog bewoond en is niet toegankelijk. De andere twee paleizen wel. Schloss Ludwigsburg is een prachtig gebouw. Binnen mogen er geen foto's gemaakt worden. Vanuit de grote tuin zijn we naar lustschloss Favorite gelopen. Via een draaideur kom je op de openbare weg en moet je de brugoverlopen richting Favorite. Deze kun je ook van binnen bezichtigen. Terug kun je weer via de tuin, naast de draaideur kun je je toegangskaart insteken, zodat je de deur kunt openen. Daarna zijn we naar ons hotel gegaan, schlosshotel Monrepos, een prachtig hotel met mooi zwembad en parkeergelegenheid.


Burg Hohenzollern

Het prachtige kasteel Burg Hohenzollern gelegen op een bergtop heeft de allure van een sprookjeskasteel. Ook de kunstcollectie van de familie en legendarische stukken als de Pruisische koningskroon maken Burg Hohenzollern een attractie dat je niet mag missen!


Bruchsal

Schloss Bruchsal is gebouwd begin 18e eeuw. In de tweede wereldoorlog is het totaal verwoest en heeft men het weer opgebouwd.