Salzburgerland 2008


  In 2008 zijn we met onze jongens van 13 en 14 jaar naar Salzburgerland in Oostenrijk gegaan. Veel gezien, gedaan en ontdekt!


Rupertisee wandeling (1,5 uur)

In Wagrain hebben we de lift 'Flying Mozart' omhoog genomen. Daar zijn we de berg afgelopen, een heel afwisselende route met prachtige panorama's. Na een half uur wandelen kwamen we aan bij de mooie Rupertisee. Verder gelopen naar het Middenstation en daar weer de lift naar het dal genomen.


'Wasserwelt' te Wagrain

Een prachtig openlucht zwembad met grote glijbaan en schitterende uitzichten op de bergen!


Grossglocknerstrasse hochalpenstrasse

Een prachtige touristische autoroute. In de winter is deze weg gesloten.

Bij de Kaiser Franz Josefs Höhe heb je zicht op de gletsjer 'Pasterze'.


Eisriesenwelt

Oh, mijn God, Eisriesenwelt... Laat ik proberen uit te leggen waar ik tegenaan ben gelopen.

Het begint met de locatie. Het ligt hoog erg, erg hoog. De weg er naar toe is heel smal, waarbij je ook nog eens bussen tegen kan komen. Veilig bovenaan gekomen is er een ruime parkeerplaats, maar heel erg druk. Er was een verkeersbegeleider die ons naar de kant deligeerde, waar we de auto moesten parkeren, direct naast de afgrond... Toen op weg naar de ingang van dit prachtige natuurverschijnsel. Ong 20 minuten lopen naar de steilste lift ooit. Na de lift is het nog een behoorlijke steile klim ong. 25 minuten naar de ingang. Dat is best pittig, daarbij zijn er ook gedeeltes van de weg bij dat niet met een hek aan de rand afgezet is, Dus met kleine kinderen...... Jammergenoeg mag je geen foto's/video maken, maar het is binnen in de ijsgrot heel fascinerend. Alleen moet je 700 treden op en 700 treden af moet lopen, dus je bent de hele tijd meer bezig met goed uitkijken waar je loopt (erg donker), want het gaat erg snel allemaal. In totaal ben je ruim een uur binnen. Wij waren er erg vroeg, maar toen we weer buiten kwamen, ongelooflijk wat een mensenmassa. De wachttijd loopt dan gauw op tot een paar uur. En of dat het waard is.. 


Lichtensteinklamm

Eén van de langste en diepste kloven in de alpen, ligt bij het plaatsje Sankt Johann in Pongau.


Burg Hohenwerfen te Werfen

Een mooi kasteel, maar toen wij er waren erg, erg druk.


 

De zoutmijnen in Hallein

Een hele leuke leerzame attraktie. Ook de kinderen vonden dit een erg geslaagd uitje.

Iedereen krijgt een witte overal aan (logica hiervan is mij ontgaan). Met een treintje rijd je de mijnen in, daarna 2x houten roetsbaan af (leuk), daarna een filmpje over de geschiedenis van de zoutmijn en als laatste vaar je met een bootje over het water, waarna je met een roltrap weer uit de mijn komt.