Grand Canyon


We hadden in Kingman overnacht, zodat we de volgende morgen nog maar 2,5 uur hoefden te rijden en we een hele dag konden doorbrengen in Grand Canyon Park. We verbleven in hotel Best Western Premier Grand Canyon Squire Inn te Tusayan. Tegenover ons hotel is een halte voor een shuttlebus die je naar Grand Canyon brengt. De bus is gratis, maar je moet wel een geldig toegangsticket voor Grand Canyon hebben. Dus zijn we eerst naar Visitor Centre (zelfde gebouw als van National GeoGraphic) in Tusayan gegaan, om daar een Beautiful pass te kopen. Deze pas geeft voor een jaar gratis toegang aan de meeste nationale parken in heel Amerika. Helaas niet voor Monument Valley en Antelope Canyon, omdat die parken op het gebied van de Navajo indianen zijn. Er kunnen 2 namen op de pas worden gezet en als houder mag je iemand meenemen. 

We hebben 2 volle dagen in Grand Canyon doorgebracht, zodat we alles op ons gemak konden bekijken. Overal langs de rimtrail heb je prachtig uitzicht op dit natuurfenomeen en ik dacht dat ik het op een gegeven moment wel had gezien, maar dat was niet het geval. Met de verschillende gratis shuttlebussen kun je overal komen. Wel is het erg druk. Grote wandelingen in de Canyon hebben we niet gemaakt. 


De 3e dag zijn we naar Monument Valley gereden over de mooie weg Desert View Drive. Langs deze route zijn vele viewpoints over de Grand Canyon en we hebben ze allemaal gezien, elke keer als je dacht het kan niet mooier worden, werd je weer geïmponeerd door het grandioze natuurverschijnsel.

Leuke souveniers kun je komen in the Desert View Watchtower.