Beieren


Playmobil funpark

In 2007 hebben we onderweg naar Tsjechië, een overnachting in Zirndorf gedaan en het Playmobil funpark bezocht. Het is een erg mooi park, waar de thema's van dit speelgoedmerk in het groot zijn uitgewerkt. Er zijn geen 'elektrische' attracties, maar meer 'doe het zelf' attracties. Zoals alle Duitse parken, erg schoon en goed onderhouden. De toegangsprijs is billijk. Eingelijk waren onze jongens er te groot voor, maar het is zeker aan te raden voor kinderen van 4 t/m 10 jaar oud! Voor hun eigen webpagina klik hier


Pompejanu te Aschaffenburg

Op weg naar München (2014) hebben we een stop gemaakt in het plaatsje Aschaffenburg, waar we Pompejanu hebben bezocht, een woning dat koning Ludwig I exact heeft laten nabouwen van een huis dat in Pompeii stond. Geleerden konden zo een voorstelling maken hoe het in die tijd eruit moest hebben gezien. Echter de bovenste verdieping hoorde er in werkelijkheid niet bij, maar is gebouwd voor het mooie uitzicht... We kochten een partnermehrtagesticket voor €40. Hiermee heb je 14 dagen gratis entree in alle kastelen/paleizen van Beieren (waaronder München). Vanaf hier ook prachtig uitzicht op Schloss Johannisburg, dat we ook een bezoek brachten.


Schloss Johannisburg te Aschaffenburg

In schloss Johannisburg hangt een uitgebreide collectie schilderijen. Met o.a. schilderijen van Rembrandt, Salomon van Ruysdael en Jacob Isaac van Ruysdael.


Rothenburg ob der Tauber

Prachtige middeleeuwse plaatsje 'Rothenburg ob der Tauber'. gelegen aan de mooie autoroute, Romantische Strasse,. Hier stoppen we altijd om erdoor heen te slenteren of voor een overnachting. De overweldadige, toch wel kitscherige kerstwinkel Kathe Wohlfahrt vind ik prachtig om daar doorheen te lopen.