Ardennen Wandelingen


Parc du FurFooz

Dit park heeft vele grotten en spelonken. Door vondsten is gebleken dat prehistorische mensen deze grotten hebben bewoond. Jaren later hebben Romeinen zich hier gehuisvest en een woning hebben ze gereconstrueerd. Het is een erg mooi park.


Ninglinspo wandeling  (6 km.; 2.45 uur)

De blauwe route nr. 21 (6 km.; 2.45 uur) is een hele mooie, afwisselende en leuke wandeling. Leuk in de zin van dat er klauteren aan te pas komt, dat je via bruggetjes of een gewone plank het water moet overgaan. Het pad is goed aangegeven. Auto kan je parkeren bij Nonceveux, Sedoz, 4920 Remouchamps. Daar is een parkeerplaats en op een informatiebord staan verschillende wandelingen aangegeven.


Comblain-au-pont wandeling  (4 km)

De route begint bij het museum van Comblain-au-Pont en gaat via trappen in de richting van de Sint- Maartenstoren . Vanaf het kerkhof heb je een mooi uitzicht over onder andere het centrum van Comblain en de bekende Roches Noires. Op het eind van de wandeling ben je weer in het centrum van Comblain-au-point. Op zich was het een leuke wandeling, maar echt spectaculair vond ik het ook weer niet.


Wandeling rondom Reinhardstein  (6 km)

Bij Robertville ligt een prachtig stuwmeer. Op de parking bij een stuwdam bij Robertville begint een prachtige wandeling in de bosrijke, idylische omgeving rondom de middeleeuwse burcht Reinhardstein.

Helaas voor ons was het kasteel die dag gesloten. De wandeling van 6 km is bewegwijzerd (blauw ruitje) en redelijk heuvelachtig, het loopt meestal door het bos, richting burcht Reinhardstein. Op het laatst kom je weer uit aan de overkant van de stuwdam. Op zich was het een leuke wandeling, maar echt spectaculair vond ik het ook weer niet.