Zuid-Italië 2014


In 2014 hebben we een prachtige reis door Zuid-Italië en Sicilië gemaakt. Een grote wens, van mij, was Pompeï te bezichtigen en ook dit stond op het veelzijdige programma. Een vakantie met een reisgezelschap heeft voor- en nadelen. Groot voordeel is dat alles geregeld is en men komt op plekken waar je soms zelf niet kan komen of er geen weet van hebt, zoals bijvoorbeeld in Napels mochten we ook het klooster van binnen bezichtigen, deze bezichtiging moet gereserveerd worden en is maar op bepaalde uren mogelijk. Een nadeel is dat je een strak schema hebt en het kan voorkomen dat je in de stromende regen door een verlaten stadje loopt.

We hebben een prachtige reis gehad, veel gezien, veel gedaan, lekker gegeten en heerlijke wijn!

We vlogen vanaf Amsterdam naar Napels, daar bleven we een aantal nachten, we zijn een dag naar het prachtige eiland Capri gegaan. Op de kaart zie je de route en plekken die we hebben bezocht en waar we hebben overnacht.

De achtste nacht hebben we doorgebracht op de boot die ons naar Palermo, Sicilië bracht. Daar hebben we ook rondgereden en na 7 dagen hebben we de vliegtuig in Catania genomen, die ons naar Amsterdam bracht.