Eifel Bezienswaardigheden


Burg Bürresheim

We reden een mooie 'groene' weg en kwamen we langs burg Bürresheim in Mayen. Gelukkig was het geopend en konden we dit oude, prachtige kasteel (oudste gedeelte komt uit de 12e eeuw) ook binnenin bezichtigen. Het is niet groot, maar alles is nog authentiek, zo prachtig bewaard gebleven. Het blijkt dat de kasteelheren op de een of andere manier altijd een goede verstandhouding/relatie met de "vijand" hadden, zodat het kasteel net als bij Burg Eltz nooit is beschoten of geplunderd. Onbegrijpelijk dat dit mooie kasteel niet vaker aangeprezen in reisgidsen staat.


Burg Eltz

NEEEE!! Kon niet waar zijn!. Al heel lang wilde ik graag nog eens terug naar burg Eltz. Jaren geleden waren we daar ook en toen had ik nog maar twee foto's over op mijn fotorolletje. Dus ik wilde graag terug om bij dit pittoreske kasteel een mooie rondwandeling te maken en zo vanuit verschillende hoeken mooie foto's te maken van deze burcht. En dan dit....Zelfs op het binnenplein ....


Nürburgring

Ik had gelezen dat je ergens bij de grote supermarkt, ongeveer tegenover de ingang van Nürburgring je via een trapje langs de viaduct uitzicht had op deze racecircuit. We hadden geluk (of eerlijk gezegd mijn man had geluk) dat er de volgende dag races waren en ze deze dag aan het oefenen waren.


Burg Neuerburg

Burg Neuerburg gelegen in het Middeleeuwse stadje Neuerburg. Na een korte bezichtiging zijn we verder gereden naar Vianden in Luxemburg. Een aardig kasteel, maar niet echt bijzonder.


Burg Vianden

Dit is slot Vianden helemaal weer in zijn oude glorie hersteld, nadat de staat Luxemburg in 1977 het kasteel had overgenomen.

Oorspronkelijk werd kasteel Vianden gebouwd in de 11e t/m de 14e eeuw. In 1820 leidde de verkoop van het kasteel tot volledig verval van het slot. Het gebouw is schitterend herrezen en toch mistte ik de sfeer van het verleden bij dit gebouw. Het is misschien wel té perfect gedaan...?


Burg Beaufort

De ruïne van Beaufort (oudste gedeelte is van 1150) ligt idylisch gelegen bij een riviertje, hier proefde je hier wel de sfeer van het verleden. Je mocht op eigen gelegenheid dit kasteel bezichtigen.


Burg Hengebach bij Heimbach

Het is echt een prachtig slot en van daaruit heb je een schitterend uitzicht op de omgeving.


Romeinse Villa Otrang te Fliessem

De Romeinse Villa Otrang te Fliessem is één van de meest intact gebleven landgoederen uit de Romeinse tijd. Vooral de mooie mozaïekvloeren zijn de moeite waard.


Klooster Maria Laach

Klooster Maria Laach, gelegen in de Eifel, hebben we op de terugweg naar Nederland bezocht. Het is één van de belangrijkste gebouwen, dat in de Staufische stijl gebouwd is.


Echternach (Luxemburg)

Na de wandeling Schiessentumpel bij Müllerthal hebben we een prachtige weg door de streek wat ook wel klein Zwitserland wordt genoemd. gereden richting Echternach (Luxemburg), daar hebben we de Abdij bezichtigd, gesticht door Wilibrord en hij is daar ook begraven.