Teutobergerwald 2017


Externsteine Horn wandeling (1 uur)

Externsteine; grillig gevormde zandsteenrotsen die rechtop staan. Bij de parkeerplaats staat een informatiehuisje, waar men op diverse manieren laat zien hoe het ontstaan is en wat er in de loop van de jaren (eeuwen) mee gedaan is. Erg interessant en zeker aan te raden om dit eerst te bezoeken. Er zijn diverse wandelingen te maken, maar wat betreft "Externsteine" zijn de stenen op de foto de enige rechtopstaande stenen. We hebben de oranje wandeling "knickehagen route' in ong. een uurtje gelopen. Het mooiste is om deze wandeling te beginnen voor de externsteine. Daar staat een bord waar de wandelrichting staat aangegeven, (richting silbermuhle, de vierkante bordjes met oranje pijl moet je dan volgen). Oh ja er is alleen bij de ingang van de parkeerplaats een wc.


Weser Skywalk te Karlshafen

Een prachtig uitkijkpunt over de rivier de Wezer. Gemakkelijke korte wandeling er naar toe. Voor meer info klik hier


Hann Münden

Eén van de meest complete vakwerkstadjes in Duitsland met meer dan 700 huizen. Het ziet er bijna net zo uit als een paar honderd jaar geleden. Sommige huizen zijn meer dan 600 jaar oud.


Schloss Corvey in Hoxter

Niet voor niets op de wereld erfgoedlijst. De pracht en praal van de kerk en het klooster is geweldig, maar indrukwekkend vond ik toch wel de enorme bibliotheek, kamer na kamer vol met boeken.