Wallis


Februari 2020 zijn we een week met een georganiseerde reisgezelschap naar Brig gereisd, vanwaar we diverse trips deden. We reisden voornamelijk met de trein door het sprookjesachtige winterlandschap!

We zouden ook vanuit Nederland met de trein naar Basel gaan, heel relax stond er in de brochure, maar helaas ging die vlieger voor ons niet op. Door noodweer de dag ervoor, was die trein uitgevallen...En dan is het heel prettig dat je met een reisgezelschap bent, zodat alles voor je wordt geregeld. Door de reisorganisatie werd een bus ingezet die ons naar Keulen bracht, waar we wel op de ICE trein naar Basel konden stappen. We zouden het net kunnen halen en inderdaad waren we op tijd daar. We hadden ons nog geen 5 minuten geinstalleerd in onze coupé toen werd omgeroepen dat de trein wegens een technische storing niet zou rijden!!

Na 15 minuten bleek dat een gedeelte van de trein toch zou rijden, waaronder onze wagon, zodat we wel gewoon konden blijven zitten, maar alle reizigers moesten dus in die paar wagons, dus op één gepakt en propvol vertrokken we. De trein stopte bij elke station totdat de trein niet meer verder ging, omdat er teveel mensen inzaten en er werd omgeroepen dat er mensen uit moesten stappen, wat dus niemand deed.. 20 minuten later ging de reis verder, maar ipv Basel stopte de trein in Freiburg en bleek dat opeens het eindstation te zijn. Alle passagiers moesten uitstappen en met een boemeltreintje verder. Dus weer hutje mutje op elkaar. Gelukkig stond in Basel onze bus klaar om ons naar Brig te brengen, 5 uur later dan gepland...

Tja met die treinreis hebben we echt pech gehad. En ik was heel blij dat we een georganiseerde reis hadden gekozen, want anders had ik niet geweten wat te doen.

Richting Brig werd het steeds warmer en zagen we dat er geen sneeuw lag..het was 12 uur ´s nachts en 17! graden hahahaha