Ierland Steden


Killarney

Gezellig, toeristisch stadje met leuke winkels en goede restaurantjes. Ook 's-avonds leeft het stadje nog. Diverse winkels zijn tot 22.00 uur geopend.

Dingle

Mooi gezellig havenstadje.

Bij Dingle aangekomen, was er voldoende parkeergelegenheid op de grote parkeerplaats bij de haven. Er waren roeiwedstrijden en het was er gezellig druk.

Goed gekeken of we Fungie de dolfijn zagen, maar helaas. Fungie is de 'huisdolfijn' van Dingle sinds de jaren 80. Fungie laat zich zien als de rondvaartboot uitvaart, men geeft zelfs het geld terug als dit niet het geval is. Deze rondvaarten zijn erg druk bezocht en maar een paar keer per dag. Reserveren is dus wel aan te raden.

Wij zijn even door het plaatsje gelopen en wat winkeltjes bekeken, maar daar waren we snel klaar mee.  Omdat het etenstijd was besloten we in de gezellige Murphy's pub te eten.   Een perfecte afsluiting van een prachtige dag.

Kenmare

Mooi stadje in de regio.

Bantry

Eén van de weinige, sfeervolle plaatsjes in deze regio. Er zijn hier heel veel restaurantjes en wederom hebben we lekkere maaltijden gehad. We hadden geluk dat we zonder reservering bij Fish Kitchen terecht konden. Daar serveerden ze stukjes brood met knoflook. Ik heb werkelijk nog nooit zo'n lekker brood gegeten. Ik complimenteerde de gastheer hiermee en hij vertelde dat het een geheim recept was. Nou toen wist ik dat ik hier ook een dessert zou nemen. En ik werd niet teleurgesteld! In restaurant Brickoven hebben ze heerlijke pizza's en bij Waterfront hebben we lekkere 'Deep fried cod' (fish and chips) gegeten.