Lake District 2010


In de zomer van 2010 zijn we (samen met onze twee jongens, 15 en 16 jaar) een week naar het Lake District gegaan.

Aan de rand van het Lake District (8 min van Penrith) is er een Center Parcs: 'Whinfell Forest'. We besloten hier een huisje te boeken, zodat de jongens als ze niet met ons mee zouden gaan daar ook wat konden doen.   Whinfell Forest, is een prachtig Center Parcs! 

Met de auto hadden we de overtocht op de heenweg met de Princess of Norway en de terugweg met King of Scandinavia gemaakt. Bij de laatste overtocht hadden we de luxere variant geboekt (was op de heenweg niet mogelijk). Ik kan iedereen dit aanraden, het verschil was groot. Een ruime 4-persoons kamer incl. minibar en er lagen ook versnaperingen op een tafeltje. Het ontbijt was inclusief, de auto kon ruimer in de boot geparkeerd worden en we waren als eerste aan de beurt met het wegrijden. We hadden gekozen voor de overtocht naar Newcastle, zodat we niet zo ver naar onze vakantiebestemming hoefden te rijden.

Het links rijden wende meteen. Anderhalf uur was het rijden naar Whinfell Forest (Penrith). Het was prachtig weer en we besloten om niet over de autoweg te gaan. We reden binnendoor en het was schitterend, net als het landschap uit de serie James Heriot. Glooiende heuvels met lage stenen muurtjes.


Ingleton Waterfalls walk

Een schitterende wandeling (8 km) via een pad dat langs vele watervallen voert. De route begint in Ingleton en is goed aangegeven.


Castle Rigg

Een erg mooie stonecircle: Castle Rigg vlak bij Keswick op een prachtige locatie. Het was vrij toegankelijk.


Puzzling Place te Keswick

Een plek voor jong en oud waar allerlei optische illusies te zien zijn. Erg leuk!


Wandeling Keswick

In Keswick hebben we de wandeling gelopen die leidt naar een rots (Walla Crag) bovenop een heuvel en van daaruit hadden we een geweldig uitzicht over het meer: Derwentwater. De auto parkeerden we bij Keswick richting het meer. Het was een pittige wandeling (7 km), maar wel mooi en niet té lang. Het begint in het bos, maar al snel kom je op de open vlakte. Wel moet je het weer goed in de gaten houden, want het kan zo omslaan. Als je bij Walla Crag doorloopt, dan is er na het passeren van een hek een weg dat redelijk rechtdoor gaat (in de verte zie je het wel een bocht maken) en er lijkt een weg te zijn dat meteen rechtsaf naar onderen daalt. Ik zeg dus lijkt... Wij hebben nl. die laatste weg genomen en in het begin is het nog wel breed, maar later wordt het steeds smaller totdat je op het laatst geen echte pad meer hebt en je op handen en voeten moet gebruiken om verder te komen. Niet handig dus. Dus gewoon die rechte weg lopen dan kom je er ook.


Stoomboot Ullswater

We namen de stoomboot vanuit Ullswater naar Glenridding met de bedoeling daar te wandelen. Helaas klaarde het weer niet op, maar begon het te miezeren en werd het zicht steeds minder. Nadat we in de toeristische plaats Glenridding rond hadden gekeken, namen we de boot terug naar Pooley Bridge.


Aira Force

Nog steeds was het niet opgeklaard en we besloten met de auto naar Aira Force te rijden. Aira Force is een grote waterval en de wandeling in de bossen er naar toe is erg mooi.


Fountain Abbey

Een prachtig kloosterruïne uit 1132. Het staat nu op de Unesco lijst. Eigenlijk ligt het niet in het Lake District, maar in Yorkshire Dales National Park. Het was verder dan we hadden gedacht, maar het is een prachtige route door het Yorkshire Dales National Park!