München 2014


In augustus 2014 zijn we naar München en Berchtesgadener Alpen gegaan. München is een geweldige, prachtige stad. Heel sfeervol en gezellig. Mooie winkels, de gewone ketens, maar ook de exclusieve merken, gezellige brauhausen, historische gebouwen, grote musea. Overal werd muziek gemaakt en elk cultuur zie je rondlopen in deze veelzijdige stad. Wat  ook aantrekkelijk is dat het centrum niet te groot is en alles dicht bij elkaar zit. Anders is het een goede optie om de bus of tram te nemen, dat in Duitsland toch al zo goedkoop is. 

Op de heenweg hadden we een tussenstop gemaakt en een PartnerMehrtagesticket voor 2 personen gekocht . Hiermee heb je 14 dagen gratis entree in alle kastelen/paleizen van Beieren. Ook in München konden we er gebruik van maken.

Twee hele dagen hebben we hier doorgebracht en dat is veel te weinig. Er is zoveel te zien en al hebben we veel gedaan, dan nog vind ik het jammer dat we bv de Deutsches Museum, wat ook erg mooi moet zijn, niet hebben kunnen bezoeken. We hebben een poging gewaagd, maar het was zo druk en er stond zo'n lange wachtrij dat we er van af hebben gezien.

Ik ben echt fan van deze stad geworden  We verbleven in hotel Europa, een redelijke kamer, maar belangrijker ;) een super lekker uitgebreid ontbijt. En goede parkeergelegenheid (privégarage). Met de bus en/of tram waren we in no-time in het centrum.