Dolomieten steden/bezienswaardigheden


Stad Merano

Een mooie, wel drukke stad met vele winkeltjes. Erg mooi gelegen in het groen en de bloemen

Landesfrustliche Burg Castello Merano

Een mooi klein kasteeltje uit de 15e eeuw,  midden in het centrum van Merano. Tevens is er een mooie collectie van muziekinstrumenten.

Tapeinerwandelweg Merano

Deze wandeling loopt net boven de stad Merano, zodat je een erg mooi uitzicht op deze stad hebt. 

Verschillende punten mogelijk om aan deze wandelweg te beginnen of te eindigen, wij zijn begonnen aan het einde van de Sissipromenade, vlakbij de oude brug.


Feltre

Een schilderachtige oude  stad, waar de tijd stil leek te staan. Er was echter geen kip op weg, waardoor het ook een zielloze stad was. Zo jammer.


museum Ursus Landinicus

Tja, er is een volledig skelet van een grotbeer gevonden en dat is dan ook dé highlight en alles waar het museum omdraait. Echter ook het enige wat bijzonder was, want de collectie viel verder wel tegen. Het is wel mooi en duidelijk opgezet. 


La Crusc te Alta Badia

Voor kinderen is dit ook een geweldig gebied. Met een stoeltjeslift ga je naar boven en daar kun je allerlei activiteiten doen. Voor kinderen zijn er talloze uitdagende en informatieve  speelactiviteiten in het SummerPark La Crusz. Erg leuk!

Verder zijn er diverse activiteiten waaronder mooie wandelroutes, o.a. naar het mooie kerkje ´The church of Santa Croce´ hoog boven in de bergen. Via de lift (ze hebben nu een gondel) kun je er ook komen en ik moet eerlijk bekennen dat wij het laatste gedaan hebben. Prachtig uitzicht vanaf het hoogste punt. 


San Martino di Castrozza

Een gezellig toeristisch plaatsje met leuke winkeltjes en gezellige restaurantjes. We hebben hier een paar dagen overnacht en dat is ons goed bevallen.