Myvatn


In Fosshotel Myvatn zijn we 2 nachten gebleven, één keer hebben we daar het buffet genomen dat prima was en de 2e keer hebben we fish & chips Lake Myvatn bij Reykjahlid en dat was ook lekker.

Rondom lake Myvatn zijn mooie wandelroutes.


Dimmuborgir

Dimmuborgir is een natuurreservaart met wandelroutes door grillige rotsformaties. De routes zijn goed aangegeven met bordjes, maar eigenlijk wijst het zich vanzelf. We hebben gekozen voor de rode wandeling ´Church circle´  (2,3 km, ong. 1 uur). Ik denk dat als je iets later in het seizoen bent (wij waren er eind mei), dat het dan net iets mooier is doordat de planten en bomen dan bloeien en het mooi afsteekt bij deze grilige rotsen.

Er is een ruime parkeerplaats en een mooie souveniershop, waar je ook goed kan lunchen.


Lake Mývatn panoramic point, Mývatn útsýnisstaður; toets dit in bij google maps en je ziet van waar je dit fantastische uitzichtspunt is.


Wandeling Höfdi Sud (1 uur)

Op google maps vind je de parkeerplaats voor het begin van deze wandeling onder de naam: Höfði bílastæði suður

Het is een natuurgebied met mooie lavaformaties, de rondwandeling wijst zich vanzelf en het maakt niet uit of je links of rechtsom loopt. Het is een ware vogelparadijs.

 


Wandeling Höfdi Nord (30 min.)

Op google maps kun je hier de parkeerplaats vinden:

Höfði bílastæði norður

Deze wandeling vind ik mooier, omdat je en door het bos loopt en het zicht op de lavaformaties mooier is. Ook hier weer wijst de wandeling zich vanzelf.