Sicilië Palermo


Deze stad was voor mij hoogtepunt van de reis. Niet alleen is Palermo een hele gezellig, Italiaaanse, levendige stad met prachtig architectuur , mooie pleintjes en kleurrijke markten, maar de top bezienswaardigheden kun je hier ook vinden. De prachtige kathedraal van Monreale, Ik heb nog nooit zo'n ontzettende mooie kerk, klooster en tuin gezien. Helemaal gedecoreerd met mozaïken, die verschillende voorstellingen uitbeelden.

Eerst gingen we dus naar de kathedraal van Monreale, een schitterend voorbeeld van Normandische bouwstijl. In 1172 door de Normandische koning Willem II gebouwd en grenst aan een klooster. Het interieur van de kerk biedt een overdaad aan Siciliaanse en Byzantijnse mozaïeken. De kathedraal was bedoeld als laatste rustplaats van de koning. Jezus is al 12 meter breed! en zijn hand 1,2 meter hoog! En toch klopt de verhouding vanaf de grond helemaal. Magnifiek! 


Kathedraal van Monreale

Prachtige binnenplein van kathedraal van Monreale


Capella Palatina

Als je denkt dat het niet mooier kan, krijg je de vlakbij gelegen Capella Palatina te zien. Grandioos! Buiten voor de ingang worden de apostelen van Jezus in mozaïek afgebeeld. Binnen lijkt het of er nog meer bladgoud gebruikt is dan bij Monreale, het interieur schittert je tegemoet.


San Giovanni degli Eremiti

Nog geheel onder de indruk van de prachtige mozaïeken kwamen we in deze rustige tuin midden in de stad. Op zich was het een mooie plek, maar ik had op dat moment wel zoiets van wat doe ik hier? Mijn voorkeur ging meer uit om de stad zelf te ontdekken.


Kathedraal of Palermo

Een prachtige kerk met een erg mooi interieur, alleen soms is het genoeg voor één dag en ook uit onze groep waren de mensen murw van de vele indrukken. Toch had deze kathedraal wel leuke details. In het dak zat een gaatje en een zonnestraal zou dan via dit gaatje op de marmeren vloer schijnen op één van de sterrenbeelden dat afgebeeld was op deze vloer. En bij elke maand zou het dus schijnen op een ander sterrenbeeld.  Maar of dit ook echt klopt? Het was die dag zonnig, maar een echte zonnestraal vanuit dit gaatje heb ik niet ggezien. Achter een altaar was een doorgang wat nu werd gebruikt als toilet... De buitenkant van de kathedraal was erg mooi.

 


Sentiero Marinella-Faro

Met onze vrije dag heb ik een wandeling 'Sentiero Marinella-Faro' (nr. 7) gepland langs de kustlijn, bij het natuurgebied Capo Gallo. De wandelingen 1, 2 en 3 duren voor ons te lang, omdat we ook nog een uur moeten tellen om bij het begin of eind van nr. 1 te moeten komen. De wandelingen duren als volgt: nr. 1: 2 uur, nr. 1a: 20 minuten, nr 1b: 10 minuten, nr. 2: 1 uur en 50 minten, nr 3. :1.10 minuten. Nr. 7: 1 uur en 5 minuten. Bij het begin van het pad staat een oude camper, een oud mannetje zit er gemoedelijk en aan hem geef je de 2 € entree. Het is een mooi pad, jammergenoeg is er nergens een strandje of iets waar je lekker kan liggen en een duik in het water kan nemen. We zijn naar de vuurtoren gelopen, het zag er verlaten uit en de muur was bezaaid met kogelsschoten. Terug hebben we langs de boulevard gewandeld. Bij Renato bar hebben we een kleine lunch genomen, wat prima was.