Ierland wandelingen


Torc Waterfall wandeling (50 min.)

Torc waterfall kun je vinden op de weg van Killarney naar Kenmare en is goed aangegeven.   Het was er  aardig druk, maar we konden de auto kwijt op de parkeerplaats. Ook is het mogelijk om daar naar het toilet te gaan, waar het, net als elders in Ierland, schoon was. We besloten de gele wandeling te lopen en omdat ik telkens stop om foto's te maken, hebben we hier ong. 50 minuten overgedaan. Normaal staat er 40 minuten voor. Het is een mooie wandeling.


Gleninchaquin park   wandeling (1.30 uur)

Gleninchaquin park ligt dichtbij Kenmare en goed aangegeven. Ook al lijkt het een wandelpad, het is echt de (idyllische) weg naar het park toe. Aan het eind van de weg stond een man te wachten aan wie we het entreegeld betaalden (6 € p.p)

De auto kun je parkeren op een grote parkeerplaats en daar is ook een groot informatiebord, waarop diverse wandelingen aangegeven staan.

Wij kozen voor de rode wandeling. Deze staat aangegeven als moeilijkheidsgraad 4 en het is ong anderhalf uur wandelen. Het is aardig klimmen, je gaat over de waterval heen, maar als ik het kan, kan in principe iedereen het. Ik raad het in ieder geval aan! Het is een hele mooie wandeling, de route staat redelijk aangegeven, er is geen echt pad. Maar je kan niet verkeerd gaan, er is maar één weg en er zijn aanwijsbordjes op bepaalde plekken aangebracht. Een omwegje van nog geen 5 minuten bracht ons naar het uitzichtpunt waar je het andere meer Cummeenaloughaun  ook kan zien.


Mitzen Head

Het is zeker een aanrader om hier naar toe te gaan.

De vuurtoren staat er niet meer, maar er is wel een tentoonstelling over de geschiedenis van de voormalige vuurtoren en omgeving. (€6 entree p.p) Er zijn diverse uitkijkpunten, waar je een prachtig uitzicht op de omgeving hebt.

Het is even klimmen maar zeker de moeite waard!

 


Sheep's Head

We gingen verder naar Sheep's Head. En het weer klaarde steeds meer op. We reden met de auto helemaal naar boven.  Niet twijfelen of het een looppad is, je kunt gewoon doorrijden. Daar is een parkeerplaats en ook de mogelijkheid om wat te nuttigen. Vanaf deze parkeerplaats is het mogelijk om naar de vuurtoren te lopen. Je kunt niet bij de vuurtoren zelf komen, maar het is een hele mooie wandeling (al is het ook veel klauteren). We besloten om deze wandeling te maken.


Glengariff woods;  Esknamucky Walk (1.5 uur)

Glengariff woods is net buiten Glengariff (weg richting Kenmare) en goed aangegeven. Er is voldoende mogelijkheid tot parkeren (geen toilet). Een informatiebord geeft meerdere wandelingen aan. Wij hebben de Esknamucky Walk in anderhalf uur gelopen. Deze gaat door het bos en biedt verschillende panorama's.

Ik kom zelf uit een bosrijk gebied en Glengariffs Wood is mooi, maar heel bijzonder vind ik het ook niet.