Eifel Wandelingen


Schalkenmehren

Een rondwandeling in het gebied Von Schalkemehren zum Maren was ditmaal ons plan. We parkeerden de auto aan het begin bij Schalkenmehren. Daar staat ook een bord met verschillende wandelroutes aangegeven. We liepen hoofdzakelijk route nr 3 en zijn alleen even de weg overgestoken om daar te picknicken bij het andere meer 'Weinfelder'. Daarna hebben we de weg vervolgd richting Dronketurm. (een prachtig uitzicht heb je aan de top van deze toren). Een klein kerkje passeerden we en zo vervolgden we de wandelweg naar het beginpunt (ong. 5 km).


Teufelsschlucht wandeling 2 uur

Het Natuurparkcentrum Teufelsschlucht ligt bij Ernzen (Ferschweilerstrasse 50 D-54668). De rondwandeling door dit mooie natuurgebied duurt ongeveer twee uur. Het is echt prachtig.


Altenahr Rotweinwanderung

In Altenahr hebben we een (heel) klein gedeelte van de rotweinwanderung gelopen. De auto konden we kwijt op een grote parkeerplaats en van daaruit zijn we richting stad gelopen. Onderweg zagen we een steen, waarop geschilderd stond: aufgang Burg Are Rotweinwanderung  aufgang nr 58. We liepen de aangegeven route van de rotweinwanderung en hebben de ruïne Burg Are bezichtigd. Daarna hebben we de route nog even gevolgd totdat we een bordje tegenkwamen waarop de plaats Altenahr aangegeven stond en zijn we via deze weg weer teruggelopen naar onze auto. Het was een mooie wandeling, vanuit de verte konden we het bekende "Teufelsloch" zien.


Schiessentumpel wandeling bij Müllerthal 1 uur

Vanuit Beaufort hebben we de mooie weg naar Müllerthal gereden.Vanaf de camping loopt er een wandelpad naar de Schiessentumpel. De waterval is kunstmatig aangelegd, maar dat besef maakt het er niet minder sprookjesachtig op.

We zijn dezelfde weg  terug gelopen en waren ong. een uurtje onderweg. Daarna reden we naar Echternach en hebben daar de Abdij bezichtigd, gesticht door Wilibrord en hij is daar ook begraven. Het is een prachtige weg door de streek wat ook wel klein Zwitserland wordt genoemd.