Zuid-West Engeland 2017


Eind juli 2017 zijn we 2 weken in Zuid Engeland geweest. We hebben de overtocht met de Dfds vanuit Duinkerken richting Dover genomen. De eerste overnachting hebben we in Eastbourne genomen, daarna 3 nachten in Tisbury en zijn we doorgereisd naar Liskeard, waar we vier fantastische dagen hadden. Toen richting Wells, een hotel, ergens in de middle of nowhere, wel met een snookertafel :). Vanuit Wells hebben we onze laatste dag in Canterbury doorgebracht en dat beviel ons goed.

Er zijn 2 passen in omloop waarmee je tegen aankoop van een pas bezienswaardigheden gratis kan bezoeken: National Trust Touring Pass en de English Heritage overseas visitor pass. Lastig kiezen en toen besloten ze beiden aan te schaffen, omdat ik toch van plan was bepaalde attracties te bezoeken en dan had je de aankoop van de kaarten er al uit.

Thuis had ik via www.visitbritainshop.com  deze passen gekocht. Je krijgt vouchers en deze moet je dan in Engeland bij bepaalde (grote) bezienswaardigheden inwisselen. De reserveringen voor Stonehenge heb ik thuis gemaakt, waarbij je de English Heritage Pass kan gebruiken.