Berchtesgadener Alpen Bezienswaardigheden


Kehlsteinhaus

Kehlsteinhaus is vooral bekend als het zomerhuis van Hitler. Na de oorlog wilden ze het aan de grond schuiven, gelukkig werd er besloten dat het mocht blijven staan, maar om geen ´bedevaartsoord´ te creëren, mocht er niets verwijzen naar Hitler.

Vanwege de drukte is het aan te raden hier vroeg naar toe te gaan. Anders loop je kans de auto niet kwijt te kunnen op de parkeerplaats. Bij de parkeerplaats is een shop waar je een kaartje kan kopen, waarmee je met de bus naar de lift wordt gebracht. Toen we boven kwamen was het heel mistig! Balen natuurlijk, maar in no time waaiden de wolken over en werd het helder en zo hadden we prachtig uitzicht op de bergen en Koningssee. 

Hou er rekening mee dat de weg er naar toe erg steil is, 2 x 24 % met de auto, al voor je bij de parkeerplaats bent.


Schönau am Koningssee; Jennerbahn

Met de Jennerbahn  omhoog naar Bergstation. Natuurlijk moet je dan ook de Jenner op gaan. Erg steil, maar een prachtig uitzicht op de Koningssee is dan je beloning!


Schönau am Koningssee; Boottocht

In Schönau kun je de Koningssee met een boot overvaren naar 2 plaatsen. Tijdens de boottocht laat de schipper, door het blazen van de trompet, de mooie echo horen. De eerste stop is bij St. Bartholoma, een kerkje met een boerderij. Niet echt bijzonder, en de volgende stop is bij Salet. Daar kun je een wandeling maken naar de grote waterval. Salet is wel de moeite waard. Ook kan je er gezellig zitten voor een drankje en om evt. te eten. Aan te raden is eerst de kerk te bezoeken alvoor je naar Salet ga. Want de meeste mensen doen dit op de terugweg en de rij voor de boottocht naar Schönau is dan erg lang.


Ramsau

Het idylische kerkje in Ramsau zie je op diverse puzzels afgebeeld. Het is zelfs zo bekend dat er een wegaanduiding is voor de beste fotospot. haha. Wat minder bekend, is de mooie begraafplaats bij deze kerk.


Burg zu Burghausen

Dit middeleeuws kasteel is met zijn lengte van over één kilometer is een van de langste kastelen van de wereld.


Zisterzienserkloster Raitenhaslach

 

De 800-jaar oude kloosterkerk, gebouwd in barokkenstijl is zeker een bezoek waard. In het restaurant heb ik ontzettend lekker gegeten (Ree in Portsaus). Raitenhaslach 9

84489 Burghausen