Capri


Met een draagvleugelboot maakten we de overtocht naar Capri, ook wel het paradijs genoemd. Die dag hadden we prachtig weer en met onze plaatselijke, nederlandstalige gids Lucio, die door inwoners begroet werd met bandito...) hebben we een mooie indruk van dit prachtige en gezellige eiland gekregen.               

In Anacapri bracht de gids ons voor de deur van de museum 'Villa San Michele'. Dit museum, o.a. bekend om zijn ligging met prachtige vergezichten, hebben we niet bezocht. Maar onze gids wees ons op de mogelijkheid om de weg, Scala Fenicia, die voorlangs het museum loopt, een klein stukje te vervolgen (lijkt alsof het privé is, maar is het niet) en enkele meters verder heb je dezelfde mooie vergezichten als die je vanuit het museum zou zien.

Wij hebben het niet gedaan, maar in Anacapri heb je ook een stoeltjeslift (bij piazza Vittoria, trap op, dan naar rechts) en deze brengt je naar de hoogste top:  De Monte Solffaro en biedt een geweldige uitzicht over de Baai van Napels en de Amalfitaanse kust. Het hoogste plaatsje is Anacapri. De lift kost 10 euro.  Lift duurt circa 12 minuten heen en 12 minuten weer naar beneden. 

Bij Capri kregen we een rondleiding door de mooie stad met zijn smalle straatjes. Ik had een wandeling uitgezocht, maar ook dit hebben we overgeslagen.

De mooie wandelweg 'via krupp' aan de noordzijde van het eiland, zou prachtige panorama's bieden en was vanaf piazza Umberto het 6 min. lopen naar de beginpunt van deze wandeling. Maar helaas hadden we hier geen tijd voor. 

We hebben wel een boottocht rondom het eiland gemaakt. We zijn niet in de blauwe hut geweest, het werd toch wel afgeraden, omdat de ingang zo laag is dat het vaak voorkomt dat men zijn/haar hoofd stoot tegen de rotsen. Je moet namelijk helemaal plat in de boot liggen. Daarbij moet je ook nog overstappen van de grote boot naar de kleine die in de grot kan varen. Wel hebben we de ingang van de blauw/groene grot gezien. De boottocht was aan de ene kant niet echt spectaculair, maar het was erg mooi het eiland van de waterkant te bekijken.