Dolomieten groene autoroutes

Wat ik al in het voorwoord schreef, het is overal zo mooi dat alle wegen, groene wegen zijn. 


Nationaal Belluno Dolomieten Park 

Prachtige weg dwars door het Nationaal Belluno Dolomieten Park. Onderweg gestopt waar een eenvoudige wandeling ons bracht naar Cadini of Brenton. een turkoois waterval viel in een meer dat door het licht van de zon, leek of de waterpoel vol zat met geel-groene diamantjes die zaten te schitteren. Het was zo ontzettend mooi en idyllisch. Verder gereden naar Feltre, een prachtige oude stad, waar, onbegrijpelijk, niemand was. Op weg weer naar ons hotel in San Martino di Castrozza, kwamen we langs Ponte Serra, waar vanuit de brug je zicht hebt op de prachtige waterval. 


Passo Gardena Joch

Een mooie, maar hele drukke pas. De vele wielrenners op deze pas zijn erg irritant (en zo eng om te zien, hoe hard ze, met die smalle bandjes, afdalen).


Pas Giau

Werkelijk Prachtig, prachtig, prachtig! Deze mooie pas is niet zo bekend en daardoor ook veel rustiger en dat is een extra plus.


Passo di Pénnes (Penser Joch)

We hebben deze mooie pas gereden vanuit Sterzing naar Bozen (Bolzano), nadat we de Gilfenklamm in Stange hadden gelopen. De pas is de enige weg die voert door het gebergte Alpi Sarentine. Erg mooi.


Rollepas

De bochtige Rollepas richting St. Martino de Castrozza is erg mooi. St Martino de Castrozza is een gezellige toeristisch plaatsje met vele hotels. We zijn met de kabelbaan omhoog gegaan, maar daar was behalve het prachtige uitzicht niets te doen.


Fedaia-pas 

Deze mooie pas passeert een prachtige stuwmeer, lago di Fedaia,  dat de moeite waard is om hier even te stoppen en te genieten van het landschap. Het gebergte Marmolade met gletscher is hier ook te bereiken via een stalift, kooi waar 2 personen in kunnen. Het leek me zo koud om hierin te staan, dat we dat maar niet hebben gedaan.