Pisa


Mijn zus heeft een zwak voor Florence en nieuwsgierig gemaakt door haar enthousiaste verhalen wou ik graag een keer een lang weekend met haar mee. Pisa heeft een eigen airport, dus met een directe vlucht heel makkelijk te bereiken. Vanaf het vliegveld neem je een taxi naar Pisa stad, waar ook de scheve toren staat. 

Pisa is een hele mooie gezellige stad met prachtige gebouwen. 

Vanaf Pisa kun je de trein naar Florence (1 uur) nemen. Hoe makkelijk kun je het hebben.


Chiesa di San Sisto

Tijdens Palmpasen, is het gedecoreerd met olijftakken

Santa Maria della Spina

Prachtig klein gotisch kerkje. Dit kerkje was oorspronkelijk een oratorium, maar werd later, in 1323, uitgebouwd tot een hoogtepunt van de Pisaanse gotiek. De kerk moest ook dienstdoen als reliekschrijn, waarin een ‘spina’ of doorn uit Jezus’ doornenkroon bewaard werd. De spina wordt nu niet meer in het kerkje bewaard, maar in Chiesa Parrocchiale di Santa Chiara.

Toren van Pisa

Scheve toren van Pisa is prachtig om te zien. Het is zeker aan te raden om (vooraf) een ticket te boeken, waarbij je de toren kan beklimmen. Erg mooi met klokken en ook nog eens prachtig uitzicht!

muur van Pisa

Voor een klein bedrag kan je via een trap op de Muur van Pisa lopen. Het is er rustig en je kan mooie foto's maken van de gebouwen op de Plaza

Chiesa di Santa Chiara

Bijzonder is dat dit onopvallende kerkje zo'n belangrijk relikwie, één van de doornen van Jezus' kroon herbergt.

 Grand Hotel Duomo

Ook als je hier niet overnacht kun je een drankje nemen op het dakterras van Grand Hotel Duomo, van waar je een prachtig uitzicht op de scheve toren hebt.