Ardennen Steden en Bezienswaardigheden


Dinant

Dinant is een erg mooie stad. Aan te raden is om te parkeren achter de citadel en van daaruit kun je de kabelbaan nemen dat uitkomt in het midden van de centrum van de stad.


Citadel te Dinant

Indrukwekkende militaire fort  op de rotsen boven de stad Dinant. Aan de achterzijde van de citadel kun je de auto goed parkeren. Vanuit de citadel vertrekt er een kabelbaan naar het centrum van de stad Dinant. De geschiedenis van de Citadel laat men tot leven komen d.m.v. aanschouwend materiaal. Het uitzicht over de stad Dinant is vanaf deze plek schitterend!


Adolphe Sax

Een schitterend, kleine museum over de in Dinant geboren uitvinder van de saxofoon. De museum was niet groot nee, maar zeer compleet! Echt prachtig! De vloer was met hout in de vorm van de saxofoon ingelegd. Men had een saxofoon helemaal uit elkaar gehaald. Oude foto's van ondermeer de werkplaats hingen er. Als men op een knopje drukte hoorde je verschillende saxofoongeluiden/liedjes. En de entree was nog gratis ook!. Echt een aanrader!


Chateau de Modave

Een prachtig kasteel, waarvan de oudste delen uit de 13e eeuw stammen. Midden 17e eeuw is het herbouwd. Om het water uit de rivier naar het 50 meter hoger gebouwde kasteel te krijgen, had men een hydraulische machine ontworpen. Deze machine heeft ook model gestaan voor de fonteinen van paleis Versailles. Met dit ontwerp had men voor het eerst stromend water in een kasteel.