Florence


Florence is een prachtige stad en een paar dagen zijn veel te kort om alles te bekijken. Je geniet alleen al als je door de stad loopt. De machtige en invloedrijke familie Medici, die van de 15e tot en met de 18e eeuw regeerden over Florence hebben met hun liefde voor kunst en cultuur de stad enorm beìnvloed. De prachtige gebouwen en geweldige kunst is kenmerkend voor Florence.

Daarnaast zijn er prachtige winkels met authentieke waren te bezoeken en is hun ledermarkt, waar je goede en mooie lederen producten kan aanschaffen zeer zeker de moeite waard.

We hebben veel gezien, helaas hadden we geen tijd genoeg om de bekende Uffizi museum te bezoeken. 

Maar hierbij mijn tips over deze schitterende plaats:

 

  • Ponte Vecchio, de bekende brug met zijn winkeltjes wil je natuurlijk gezien hebben. Overdag is het prachtig, maar ook als de zon is ondergegaan is dit een mooie bezichtigheid. De winkeltjes zijn dan dicht, maar door de hoge prijzen zou je er waarschijnlijk toch niet wat kopen. Er hangt een goede sfeer, ook s nachts, ik heb mij heel veilig gevoeld in deze stad.

  • Vanaf Piazzale Michelangelo heb je prachtig uitzicht over Florence.

  • Santa Maria Novella Pharmacy, Eén van de oudste apotheken kun je in Florence vinden. Het zit in een prachtig gebouw met schitterend interieur. Je kunt hier allerlei schoonheidsproducten vinden, die op ambachtelijke wijze zijn gemaakt. De ingang is aan de 'Via del Scala'.

  • Gezellig en betaalbaar, koffiedrinken bij Gilli!

  • Het San Marco klooster vond ik zo indrukwekkend. De vele prachtige fresco´s door Beato Angelico zijn overweldigend. Heel bijzonder om dit te zien.

  • Palazzo Medici-Ricardi, Een typisch voorbeeld van een Renaissance woning. Hmm het was zeker een mooi gebouw, maar voegde ook niet veel toe aan deze reis. Wat wel bijzonder was, waren de prachtige renaissance jurken die tentoongesteld stonden.