Lago Trasimeno


Lago Trasimeno is één van de grootste meren van Italië. Al eeuwen is het een belangrijk gebied, waar ook stevig om werd gevochten. Zo versloeg Hannibal de Romeinen aan de oever van het meer,  en is deze strijd van de Carthagers tegen de Romeinen nog altijd zichtbaar bij de stad Tuoro sul Trasimeo.

Passignano sul Trasimeno, , oorspronkelijk Etruskische stad gebouwd op een kaksteenheuvel. De San Cristoforo met zijn 15e eeuws fresco's is een belangrijk monument in deze stad. Beneden in het dorp vind je het centrum. Hier zitten veel delicatessenwinkeltjes. Ook vind je er de lokale groenteboer, de ijssalon en de servieswinkel. Als je door de smalle, steile straatjes naar boven loopt, zie je dat hier de lokale bevolking woont. Eenmaal bovenaan (Rocca Medievale) word je beloond met een fantastisch uitzicht over het meer van Trasimeno.

Rocca di Passignano

Mooie klim met prachtige fotogenieke momenten. Uitzicht vanaf toren , moet voor betaald worden 2,50 euro, of terras eronder, gratis, mooi.
Op terras kun je iets drinken, er is een klein café.

 

Vandaag bezoeken we het op drie na grootste meer van Italië; Lago di Trasimeno. In het historische dorpje Passignano sul Trasimeno treffen we nauwe straatjes, middeleeuwse torens en elegante huizen. Vanaf de Rocca Medievale heeft u een geweldig uitzicht over het meer. Ook kunt u vandaag het eiland Isola Maggiore bezoeken (optioneel, kosten ca. € 8,- p.p.). Hier kunt u een wandeling maken of een drankje drinken op het gezellige dorpspleintje.

Isola Maggiore

Isola Maggiore in grootte het tweede eiland van het Lago di Trasimeno. Is een leuke trip en bereikbaar met de veerboot vanuit Castglione del Lago, vanuit Tuoro sul Trasimen en vanuit Passigniano. Het dorpje is eigenlijk maar een straatje met een restaurant, een bar en een leuk kerkje met oude fresco's. Op straat "weven" bejaarde vrouwen er kleine tafelkleedjes in een speciale techniek en is typisch iets van het eiland. Het eiland is de moeite waard om te bezoeken, ook al omdat de boottocht erg leuk is, maar het is zeker geen dagvullend programma, tenzij je van zwemmen houdt. Even voorbij de woonstraat is een grasstrand met direct in het water een zandbodem,het water heerlijk verkoelend.

  • Chiesa del Buon Gesù

Prachtig oud kerkje met eeuwenoude fresco´s. Op het eerste gezicht zien we dat het een middeleeuwse Broederschap is, die geïnspireerd is door de cultus van Jezus de Verlosser.
Prachtig is het oogverblindende doek van Anton Maria Garbi, een imitatie van Guido Reni die de presentatie van Jezus in de tempel voorstelt.
Let op de vier verschillende tinten rood: Titiaan, karmijn, kardinaal en granaat van de draperie.

  • Percorso Museale di Isola Maggiore

Aan het begin van de twintigste eeuw was het de markiezin Elena Guglielmi, die van Ierse afkomst was in haar persoonlijke dienst, die een schoolwerkplaats oprichtte van Iers steekkant, gehaakt in navolging van Iers kant. Tegenwoordig is het Isola Maggiore Kantmuseum geopend in het Palazzo delle Opere Pie, dat een enorme en belangrijke tentoonstelling van oude en hedendaagse kunstvoorwerpen verzamelt die zijn gemaakt door de kantmakers van het eiland.Het tentoongestelde materiaal is een bezoek waard. Het zijn echte meesterwerken gemaakt door de handen van de vrouwen die op het eiland werkten

  • Cappella dei marchesi Guglielmi Approdo di San Francesco

Het verhaal vertelt dat de markies Guglielmi een kapel bouwde over de steen waarop St. Franciscus sliep tijdens de vastentijd. een klim tussen de ene steen en de andere om bij de plaats te komen waar Sint Franciscus bad. alleen

Indien de tijd het toelaat bezoeken we ook nog het charmante plaatsje Castiglione del Lago.